Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μονοήμερη Πεζοπορία στην Πάρνηθα: Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:   Σάββατο πρωί, 18 Οκτωβρίου, στις 07.30 στο σταθμό του metro Ελαιώνας και αναχώρηση από εκεί με πούλμαν. Θα είναι απαραίτητη η μετακίνηση με πούλμαν μιας και θα κάνουμε διάσχιση της Πάρνηθας και όχι κυκλική διαδρομή.


ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή των καταφυγίων περίπου και θα περπατήσουμε μέχρι τη Μόλα όπου και θα κάνουμε μια μεγάλη στάση για ξεκούραση, πικ-νικ και παιχνίδι. Μετά, θα συνεχίσουμε το περπάτημα μέχρι τη Μαλακάσα. Υπολογίζουμε ότι την ώρα που θα σκοτεινιάζει θα φτάνουμε στον σταθμό του τρένου στη Μαλακάσα, από όπου περνά κάθε 2 ώρες συρμός για Σταθμό Λαρίσης. Για αυτό, το πρωί είναι απαραίτητη η μετακίνηση με πούλμαν...

Γενικά, η διαδρομή αυτή περνά από πολύ ωραία σημεία της Πάρνηθας. Είναι χορταστική για τους μυημένους και ιδανική για τους αρχάριους μιας και δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
- σακίδιο τύπου σχολικής τσάντας
- κολατσιό (ξηροί καρποί, φρούτα, σάντουιτς, μπισκότα και διάφορους μεζέδες ανάλογα με τα μεράκια του καθενός...)
- 1 μεγάλο μπουκάλι νερό. Στη διαδρομή συναντούμε και πηγή για να ξαναγεμίσουμε.
- χαρτί υγείας και σακούλες νάυλον
- γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό
- παπούτσια αθλητικά (όχι απαραίτητα ορειβατικά, αλλά όχι τύπου βόλτας VANS, All Star... όχι άλλες γλίστρες παιδιά...!)
- ρούχα: ανάλογα με τον καιρό. Συμβουλευτείτε μία πρόγνωση καιρού το προηγούμενο βράδυ. Καλό θα είναι να έχετε ένα ζεστό φούτερ ή μπουφάν γιατί προς το τέλος, θα έχει κρύο και σίγουρα μία δεύτερη μπλούζα για αλλαξιά στο τέλος. Ίσως και ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες...
- μπαστούνια πεζοπορίας (αν έχει κάποιος θα είναι πολύ χρήσιμα και αν υπάρχουν και extra, θα είναι χρήσιμα και για κάποιον άλλο)
- Καλή διάθεση!!!!!!



ΚΟΣΤΟΣ:  5 ευρώ για το πούλμαν που θα μας μεταφέρει από Ελαιώνα, στο βουνό.
Το τρένο, έχει κόστος 4 ευρώ, το ολόκληρο.
Επίσης στη Μαλακάσα, υπάρχει και ταβέρνα, οπότε όσοι θέλουν μπορούν να έχουν κάποια χρήματα παραπάνω για να φάνε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    Εδώ
Μέχρι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου!!!

* Ο καθένας έρχεται με δική του ευθύνη αποκλειστικά και εάν κάποιος έχει γνωστό πρόβλημα υγείας (π.χ. αλλεργίες) να έχει μαζί του τα φάρμακα που χρειάζονται, παρότι έχουμε πάντα και εμείς ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα.

** Αν δεν έρθετε, παρακαλούμε ενημερώστε μας έγκαιρα για να μη χάσει κάποιος άλλος (που περιμένει σε λίστα αναμονής) την εκδρομή.

*** Σχετικά με τον καιρό, θα δούμε την πρόβλεψη που θα υπάρχει την παραμονή και σε πείπτωση απαγορευτικής κακοκαιρίας, θα ενημερώσουμε με mail μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ:
6978171457 - Μιχάλης (5ο έτος)
6977818638 - Νάσος (5ο έτος)
6975825559 - Χριστίνα (5ο έτος)
6979928677 - Γιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου